Historie/ Bedrijfsprofiel

Slofstra Assurantien VOF is in 1997 opgericht door Wiebe Slofstra, daarvoor, sinds 1975, werkzaam in de binnen- en buitendienst van verschillende assurantiekantoren in Beilen en Hoogeveen.

Door de mogelijkheid om per 2003 een volmacht van REAAL Verzekeringen n.v. op te starten, Slofstra Assuradeuren, moest het team worden uitgebreid. Jeannet Veenhuis (sinds 1986 actief in de assurantiebemiddeling) is grotendeels bezig met het volmachtbedrijf. Jantje Regien (werkzaam in assurantiën sinds 1989) verzorgt vanuit de binnendienst de assurantieadvisering. Per april 2009 is Vroukje Harms (sinds 1986 bezig op administratief gebied) in dienst gekomen. Ze adviseert de particuliere klanten vanuit de binnendienst.

Sinds enige jaren is er tevens een lidmaatschap van de Cooperatie Dienstverlening Assurantiekantoren u.a., kortweg genoemd D.A.K. Na aan allerlei spelregels voldaan te hebben, kan een tussenpersoon lid worden van genoemde cooperatie. Via de Cooperatie D.A.K. kan men zaken doen met nagenoeg alle maatschappijen in Nederland. Op die manier kan de betreffende tussenpersoon dus een relatie volledig van dienst zijn.

Voor onze werkwijze verwijzen wij u naar onze Advieswijzer.

Slofstra Assurantien/Assuradeuren is een klein kantoor, met een hecht ervaren team, waar zaken doen nog mensen-werk is. Door de combinatie van tussenpersoon en gevolmachtigde kunnen wij onze relaties maatwerk leveren.

Sinds 2007 hebben wij ons volmachtbedrijf uitgebreid met Monuta Verzekeringen N.V. Monuta houdt zich bezig met de zorg rondom het einde-leven. De afgelopen jaren is er een grote vraag ontstaan naar verzekeringen en zorg die kunnen bijdragen aan een zorgeloze laatste fase van het leven. Monuta is specialist in deze zorg. In het verleden deden wij ook al zaken met Monuta, maar nu wij een volmacht hebben, maken wij de polissen zelf op en verzorgen wij zelf de premie-incasso. Dat kan fouten voorkomen omdat het niet meer over meerdere schijven gaat.